
EVA & ROBIN maken programma’s waarin mensen samenkomen rond eten, landschap en gemeenschap. We organiseren diners, markten, creatieve bijeenkomsten en alles daar tussenin. Daarbij houden we alles graag in eigen hand: van onderzoek tot concept tot programma en productie.








Heb je zelf een idee? Wil jij verandering in gang zetten, maar ben je nog op zoek naar ‘hoe’?
We zijn gewend om met allerlei partijen samen te werken: gemeenten, culturele instellingen, onderwijsinstellingen, boeren, ondernemers, lokale initiatieven. We werken graag met je mee aan het ontwerpen van programma’s, bijeenkomsten of diners rondom een specifiek voedselvraagstuk of maatschappelijk thema. Wat we meebrengen is een nieuwsgierige, open houding en ruime ervaring met het vormgeven van bijzondere events, ook als die over ingewikkelde onderwerpen gaan. Het lukt ons altijd om ‘unusual suspects’ bij elkaar aan tafel te krijgen. En in alles wat we doen, vind je grote creativiteit, verbeeldingskracht en een enorme liefde voor eten terug.
Ben je op zoek naar een andere manier van werken aan onderwerpen als eten, educatie, landbouw en gemeenschap? Wil je een evenement organiseren waar ‘culinair’ en ‘creatief’ het vertrekpunt vormen? We denken graag met je mee over een programma op maat, ook als het plan nog pril is of nog geen naam heeft.
ONS WERK
Provincie Fryslân en de Uitkijkers

In opdracht van de provincie Fryslân en de Uitkijkers reisde ik samen met Robin Vroom van ’n Wilde Keuze door Friesland om de verhalen en smaken te verzamelen van mensen en initiatieven die zich inzetten voor gezondheid en voeding.
Onze opdracht? Het creëren van een diner als ontmoetingsplek, waar gasten samen werken aan een gemeenschappelijke taal rondom voeding, met de nadruk op de belangrijkste functie ervan: bijdragen aan gezondheid. We creëerden een uniek concept bij Omke Jan in Woudsend, waar we samen met chef-kok Ruben Schippers een bijzonder Fries menu samenstelden. De gerechten werden aangevuld met zorgvuldig geselecteerde dranken van theesommelier Ariadne Vogel-Brouwer, waardoor elke smaak perfect in balans kwam.
Ter voorbereiding op het diner ontwikkelden we een podcastserie van vier afleveringen. In deze reeks gaan we in gesprek met experts uit de zorg, landbouw en agri, op zoek naar een nieuw perspectief: hoe kunnen we samen een toekomstbestendig Fries ecosysteem bouwen, waarin een gedeelde focus op gezondheid meer samenwerkingen tussen verschillende domeinen stimuleert?



Hanzehogeschool Groningen

Twee jaar lang onderzocht Hanze Hogeschool met het project ‘Food for care’ hoe de verbinding tussen lokale foodbedrijven en zorginstellingen in Noord-Nederland versterkt kan worden door de toegang tot voeding uit de korte keten te bevorderen. Als afsluiting van dit onderzoek organiseerde Robin & Eva een bijzonder diner in de stadstuin Toentje en het buurtrestaurant Bie de Buuf in Groningen. De resultaten uit het onderzoek van Hanze Hogeschool lieten we tot leven komen en waren de rode draad van de avond; de lokale verhalen en ingrediënten waren onze smaakmakers.
Met elke gang van het diner doorliepen we een stap van de korte keten. De gehele avond werden de gasten in de watten gelegd met heerlijke gerechten en zelfgemaakte dranken bereid door Bauke Kemperman en Jorik Degenkamp van Oogstwold. We werden met open armen ontvangen door Jos Meijers en kregen alle ruimte om op de prachtige plek een bijzonder diner vorm te geven.









Groenpact Jongerenplatform

Het debat over het toekomstige voedselsysteem wordt gekenmerkt door hevige polarisatie. Zo ook worden standpunten van de bij het Groenpact Jongerenplatform aangesloten jongerenorganisaties (NAJK, SFYN, KEK, De Oogst van Overmorgen, JKB, en Studenten voor Morgen) in de media vaak tegenover elkaar gezet. Je bent het één óf het ander: je behoort tot het platteland, óf tot de stad. Met alleen lezen en praten over andere bubbels kom je niet verder. Daarom initieerden aanjagers van het Groenpact Jongerenplatform Malou van der Burgt en Maria Geuze aan het begin van 2024 een sociaal experiment: Wat gebeurt er als we de vertegenwoordigers van de zes organisaties meenemen en ze onderdompelen in elkaars leefwerelden?
Van februari tot september 2024 namen de jongeren deel aan vier bijeenkomsten, elk met een thema rond een vaak door de media gestereotypeerde bubbel: de havermelkelite, een biodynamische boer, een gangbare melkveehouder en het ministerie van LNV.
Deze ervaringen en perspectieven wilde de organisatie graag delen met hun achterban door het organiseren van een bijzonder diner. Robin en ik mochten het programma voor de avond, het diner én overnachting verzorgen op een prachtige locatie in Flevoland.






ALLE INFO OP EEN RIJTJE
📍Flevoland is onze thuisbasis. Maar wat we hier doen, kan ook elders in het land.
✨ Onze projecten zijn altijd verbindend, speels, toegankelijk en optimistisch.
🍴 Met liefde werken we ook aan jouw vraagstuk. Kom vooral met ons in contact.