Altijd al koekjesdeeg willen eten zonder dat iemand zegt dat het niet mag? Tijdens de kinderworkshop Eetbaar Koekjesdeeg draait alles om één ding: lekker kliederen, kneden, rollen en natuurlijk… proeven! 🍪 Onder begeleiding van chef Asha Rajak leer je hoe je zelf het allerlekkerste eetbare koekjesdeeg maakt. Veilig, vers én met producten uit de polder. Geen oven nodig, wél een flinke portie creativiteit. Je ontdekt hoe smaken samenkomen, hoe je deeg versiert, en je maakt je eigen potje eetbaar koekjesdeeg om mee naar huis te nemen.
Wat je kan verwachten van deze workshop:
-
Koekjesdeeg zoals je het nog nooit hebt geproefd: je leert stap voor stap hoe je eetbaar koekjesdeeg maakt dat je zó kunt opeten. Zonder rauwe eieren, maar met pure basis ingrediënten uit Flevoland en natuurlijk veel lekkers.
-
Leren van een echte chef: Asha leert je hoe je mixt, ingrediënten kiest en je koekjesdeeg mooi presenteert.
-
Creatief aan de slag: maak je eigen ‘cookie dough cup’ met toppings, sausjes en verrassende combinaties.
-
Proeven & plezier: natuurlijk mag je tussendoor proeven, want wat is bakken zonder tussendoor hapjes eten?
Praktische informatie voor de ouders:
Deze workshop is in principe voor kinderen vanaf 2 jaar. We vragen ouders actief een bijdrage te leveren wanneer de kinderen jonger zijn dan 7 jaar. Er zijn op maandag 22 december en dinsdag 23 december 2 workshop rondes per dag. Koop snel een ticket, want vol = vol.
- Datum: maandag 22 december en dinsdag 23 december
- Tijd: 1-uur durende workshop die start om 11:00 uur en 13:30 uur
- Locatie: Restaurant De Rode Haring, theatergezelschap Vis à Vis
- Prijs: €5,00 per kind
- Aantal kinderen: maximaal 12 kids. vol=vol
Over de organisatie:
De Polder Parade brengt voedsel uit Flevoland naar de plek waar het hoort: in de publieke ruimte! Een levendig toneel van smaken en verhalen, waar je als bezoeker niet alleen proeft en ontdekt wat de polder te bieden heeft, maar ook écht onderdeel wordt van ons Flevolandse voedsellandschap. Deze workshop wordt gegeven door Asha Rajak uit Zeewolde. Met haar bedrijf Artisan by Asha maakt ze de heerlijkste ambachtelijke producten met lokale ingrediënten. Asha organiseert met veel enthousiasme workshops voor kinderen waarin ze leren, proeven en vooral hun handen lekker vies mogen maken. Allemaal om te laten zien hoe leuk én belangrijk goed eten is.
