De Polder Parade is een bruisende markt vol lokale smaken. Kaas, groenten, fruit, brood; hier vind je meer dan 200 producten uit de polder. Direct van de boer op bord, verser dan vers. Alles voor een smaakvolle kerst!

Struin over de markt, maak een praatje met de boeren, proef lokaal lekkers en doe al je kerstinkopen op één plek. Wat deze markt zo bijzonder maakt? Dat zijn de producten én de mensen die daarachter zitten. Want, verandering in ons voedselsysteem is broodnodig. Maar die verandering kan heel lekker smaken! Dat laten we je hier op deze markt proeven. Stuk voor stuk lokaal, met liefde gemaakt en met een verhaal om van te smullen. 

Dit is zo’n markt waar wij zelf het liefst het hele jaar door onze boodschappen doen. Hieronder vind je een selectie van de boeren en smaakmakers die je daar tegenkomt.

Twisk

Op de markt kun je genieten van de frisse Santana-appels, de smaakvolle Concorde- en Gieser-peren en natuurlijk heerlijke sappen van de biodynamische boerderij van Maaike in Dronten

Zuyderzee groenten

Op een bonte kavel in Marknesse telen vader en zoon bijzondere gewassen zoals flower sprouts, zoete aardappelen, yacon, spruiten en boerenkool.

Oranjehoen

Dé vijf sterren kip van Nederland. Dat is de Oranjehoen. Lokale kringloopvoer, energieneutrale boerderij en een kip die er qua kleur en smaak uitspringt!

The Good Spice

Eerlijke én echt smaakvolle specerijen koop je bij the Good Spice. Je gaat ons dankbaar zijn dat je ze hebt leren kennen.

LCBT

Gevoelsmatig is het verbouwen van wijn meer iets van de zonovergoten heuvels van de Provance. Maar het kan ook gewoon in onze jonge polder.

Polderknoflook

Lokaal geteelde knoflook bewijst dat de afstand tot je bord écht verschil maakt. Polderknoflook is daarom onmisbaar in je keukenkastje.

Brouwerij Stijl

Geïnspireerd door het unieke karakter van de regio, brouwen ze met liefde en vakmanschap bieren die zowel vernieuwend als toegankelijk zijn.

Frenzie X SWEET

Francis maakt de heerlijkste biologische theeblends en kruidenproducten, terwijl Jon de lekkerste taarten, scones en andere lekkernijen bakt. Hun geheime ingrediënt? De overvloed aan verse ingrediënten uit hun 2.300 vierkante meter grote moestuin.

Boerderij aan de Dijk

Verse, lokale en biologische producten rechtstreeks van het land tegen een eerlijke en betaalbare prijs. Iets wat boerin Annemiek heel belangrijk vindt. Op de markt kun je onder andere aardappelen, kolen, knolselderij, grijze pompoenen en verse kruiden van deze boerderij vinden.

Zonnespelt

Rogier zorgt met vakmanschap voor het drogen, pellen, reinigen, sorteren en malen van diverse granen, zaden en peulvruchten.

Oosterwold

Coöperatie Oosterwold & Hemus werken ze aan een divers assortiment om Almere te voorzien van vers en lokaal geproduceerde groenten.

Erf-1

Speciaal voor de markt hebben ze Holstkampje naar de slacht gebracht voor vlees en in de koeling vind je hun ambachtelijk gemaakte producten: verse melk, romige yoghurt, boerenkaas, karneboter en moeders specialiteit – vanillevla met echte vanille

MinZeven

Een bijzondere mousserende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode met druiven uit één oogstjaar en gisten uit eigen wijngaard. Van teelt tot botteling, elk detail kreeg aandacht.

036 - Natuurlijk

Almere barst van de eetbare natuur en daar laat Karin je graag kennis mee maken. Achter elk product zit een bijzonder verhaal waardoor je Almere van een andere kant leert kennen.

FlevoLokaal

Flevo Campus zorgt er samen met lokale ondernemers voor dat lokale producten te vinden zijn in Almeerse supermarkten.

Broodletter

Onder de naam Verloren Koren bakt Fiona broden met Nederlands biologisch oergraan. Speciaal voor de Polder Parade gebruikt ze Sint Jans Rogge, verwerkt door Zonnespelt.

Boonzaak

Boonzaak brengt biodiversiteit terug op je bord en laat je proeven hoe heerlijk en veelzijdig Nederlandse bonen kunnen zijn. Hun tempeh, ook wel de 'entrecote van het plantenrijk' genoemd, is voedzaam, eiwitrijk en heerlijk in tal van gerechten.

Fruitslagers

Roze Bunker & de Fruitslagers planten biodiversiteit, verwerken reststromen en verkorten de voedselketen. Elke smaak en elk product pakt op zijn eigen manier een probleem in de voedingsindustrie aan.

Wilgenhorst

Bij Wijngoed Wilgenhorst bewijzen ze dat niets in Flevoland onmogelijk is, zelfs niet een prachtige rode wijn uit de polder. Deze wijn rijpt 12 maanden op hout en ontwikkelt zo volle, rijke smaken. Ze noemen haar niet voor niets de Diva – een elegante, karaktervolle wijn die je aandacht vraagt.

Wilder Land

Natuurherstel om je vingers bij af te likken. Wilder Land plant lokale en inheemse gewassen aan rondom de akkers van o.a. 3 Flevolandse boeren, waar ze de lekkerste producten van maken.

KAN JE NIET WACHTEN TOT DECEMBER?

Dat snappen wij heel goed! Kom eind juni samen met ons keten met eten. Lekker spelen en ontdekken waar jouw eten eigenlijk vandaan komt. Want, weet jij eigenlijk wat er allemaal gebeurt met je eten voordat het op je bord ligt? Wie maakt het en hoe wordt het geproduceerd? Kom tussen 26 en 28 juni naar Lelystad en duik met ons in de graan keten. 

Scroll naar boven

Markt popup #6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.