Hoe ziet een landschap eruit waarin allerlei verschillende granen groeien? En misschien nog wel interessanter, hoe smaakt zo’n landschap? Met ‘Ears of Earth’  nemen chef en kunstenaarsduo Suzanne Bernhardt en Philipp Kolmann je mee op een smaakvolle reis door de tijd met een bijzonder 8-gangen diner. Terug naar de oorsprong van ons voedsel, daar waar mens, plant en microbe elkaar voor het eerst vonden. Schuif met een klein en intiem gezelschap aan tafel en verken met ons de potentie van grassen en granen. 

Ears of Earth _ Philipp kolmans en suzanne Bernhardt _ polder parade _ conceptueel diner _ granen diner _ belevingsdiner

Dit is dé
plek voor fijnproevers met een visie

Op de plek waar het graan groeit, tussen de akkers van boerderij De Zonneboog en de graanschuur van Zonnespelt in Lelystad, ontvangen we je voor een  bijzonder diner. Een diner waar je de boer, de graanverwerker én chefs ontmoet en hun eetbare verhalen kan proeven.

Wat je kan verwachten?
Tijdens dit 8-gangen diner draait alles om granen en grassen. Eeuwenoude graansoorten worden gecombineerd met traditionele fermentatietechnieken van over de hele wereld. Denk aan spannende smaken, lokale seizoensgroenten en verrassende combinaties die je nog lang bijblijven. De gerechten worden geserveerd op speciaal ontworpen servies – want ja, ook je bord verdient een podium.

Om het geheel compleet te maken schenken Philipp en Suzanne bijpassende gefermenteerde en gedistilleerde dranken, speciaal ontwikkeld voor deze avond. Verwacht iets nieuws, iets ouds, en vooral: iets wat je nog nooit geproefd hebt.

5 redenen om aan tafel te gaan

1. UNIEKE LOCATIE
Je dineert bij het graanveld, daar waar de producten verbouwd worden. Verser en dichter bij de bron kan het eigenlijk niet.

2. PROEF SMAKEN  DIE JE NOG NOOIT GEPROEFD HEBT
Altijd al op zoek naar nieuwe smaken en houd je er wel van om verrast te worden? Dan worden deze 8-gangen een feestje voor je mond. 

3. ONTMOET DE MENSEN ACHTER JE ETEN
Boeren, verwerkers én chefs aan één tafel: hoor hun verhaal en proef hun passie.

4. BELEEF  EN ONTMOET FLEVOLAND
Alles lokaal, seizoensgebonden en geserveerd op speciaal ontworpen servies.

5. EEN BIJZONDERE ERVARING
De setting tot het servies: over alles is nagedacht. Een unieke mix van eten, landschap en natuurlijk gezelligheid. Geen formeel gedoe, maar een warme, ontspannen avond tussen het graan.

BESTEL HIER JE TICKET

een uniek belevingsdiner bij het graan

Vrijdagavond 27 juni

18:30 tot 22:00 uur         Boerderij de  Zonneboog, zeebiesweg 50 in Lelystad         85 euro*

* prijs voor het diner is inclusief bijpassende lichte en non-alcoholische dranken.

Wil je heel graag aanschuiven, maar is het budget een reden waarom dit niet kan? Mail ons via polderparade@wildekeuze.nl.

Over de organisatie

De Polder Parade is een initiatief van Eva Flantua (Flevour) en Robin Vroom (stichting ‘n Wilde Keuze). Wij geloven dat verandering begint op ons bord. Ook op jouw bord, dus. Met onze evenementen en projecten maak je kennis met het lokale voedsellandschap én word je onderdeel van een speelse ervaring die je laat nadenken over jouw rol daarin.

En dat doen we niet alleen. Voor dit bijzondere diner hebben we kunstenaarsduo Suzanne en Philpp gevraagd om weer naar Flevoland te komen. In 2024 gaven zij al een inspirerende workshop tijdens het allereerste granenfestival dat wij organiseerden bij Zonnespelt. Suzanne Bernhardt is kunstenaar en onderzoeker met een liefde voor eetbare storytelling. Door de reis van ingrediënten te volgen, weeft ze verhalen over hoe we samenleven met de grond die ons voedt. Philpp Kolmann is een ontwerper die met geur, smaak, voedsel en microben werkt om mensen op een zintuiglijke manier te verbinden met hun omgeving.

Voor dit diner koken ze met de granen van verwerker Rogier Scherpbier. Daarnaast ga je de producten proeven van boeren Martijn en Monique Schieman van de biodynamische boerderij De Zonneboog, de plek waar we samen aan tafel gaan.

De Polder Parade wordt ondersteund door:

Scroll naar boven