Op de plek waar het product groeit, wordt verwerkt of verkocht organiseren wij een bijzonder 3-daags evenement waarbij we jou een kijkje in de keten geven.

We trekken de provincie door en zoomen steeds in op een bepaalde keten, bijvoorbeeld graan, vis of groente. In dit driedaags evenement, zowel voor professionals, fijnproevers met een visie als nieuwsgierige eters, gaan we de diepte in. We vieren oogstmomenten, brengen netwerken samen en nemen Flevolanders mee in hun eigen voedselverhaal.

lokaal product

Elke editie staat er een ander Flevolands product centraal.

POP-UP BRADERIE

Een interactieve markt waar je ontdekt, proeft én beleeft.

CULINAIR

Schuif aan voor een uniek diner waar je de potentie van lokale producten ontdekt. 

ZAKELIJK

Een inspirerende dag voor alle professionals die de voedselketen (willen) veranderen.

Polder Parade _ Flevolandse markt _ lokaal voedsel _ Flevoland _ boerenmarkt
Polder Parade _ diner _ farm to table
Van der Westen bakkerij - Nederlands brood _ nedergraan _ polder parade
Polder Parade _ Flevolandse markt _ lokaal voedsel _ Flevoland _ boerenmarkt

TERUGBLIK EERSTE EDITIE

Met aandacht voor smaak en herkomst bouwen we samen aan het voedselsysteem van morgen.

Tot op de dag van vandaag is graan één van de zes gewassen die de wereld voedt. Geen land zonder graan, geen voedselcultuur zonder brood. En toch.. belandt het grootste deel van het Nederlandse graan als veevoer in de stal.

In korte tijd hebben we een systeem gebouwd dat draait op schaal, snelheid en volume. Maar wat we wonnen aan voedselzekerheid, verloren we aan biodiversiteit, ambacht, smaak en gezondheid. Het werd tijd om een duik in de Flevolandse graan keten te nemen en de potentie van dit gewas te ontdekken! Bekijk hieronder de terugblik en geniet nog mee van de eerste editie van de Polder Parade : Keten met Eten. 

SAMEN EEN VOLGENDE EDITIE ORGANISEREN?

Robin en Eva zijn altijd op zoek naar organisaties, bedrijven en boeren die met hen een nieuwe editie willen organiseren. Heb jij een product, sector of productgroep die in een nieuw daglicht mag komen te staan? Dan nodigen we je uit om samen een bijzonder driedaags evenement te organiseren. We trekken door heel de provincie Flevoland en zetten telkens één keten centraal, zoals graan, vis of groente. Drie dagen lang openen we de deuren voor professionals,  fijnproevers met een visie en nieuwsgierige eters. Op deze manier vieren we lokale (oogst)momenten, verbinden we netwerken en nemen we Flevolanders mee in het voedselverhaal van hun eigen provincie. 

Scroll naar boven