
Op de plek waar het product groeit, wordt verwerkt of verkocht organiseren wij een bijzonder 3-daags evenement waarbij we jou een kijkje in de keten geven.
We trekken de provincie door en zoomen steeds in op een bepaalde keten, bijvoorbeeld graan, vis of groente. In dit driedaags evenement, zowel voor professionals, fijnproevers met een visie als nieuwsgierige eters, gaan we de diepte in. We vieren oogstmomenten, brengen netwerken samen en nemen Flevolanders mee in hun eigen voedselverhaal.

lokaal product
Elke editie staat er een ander Flevolands product centraal.

POP-UP BRADERIE
Een interactieve markt waar je ontdekt, proeft én beleeft.

CULINAIR
Schuif aan voor een uniek diner waar je de potentie van lokale producten ontdekt.

ZAKELIJK
Een inspirerende dag voor alle professionals die de voedselketen (willen) veranderen.










TERUGBLIK EERSTE EDITIE
Met aandacht voor smaak en herkomst bouwen we samen aan het voedselsysteem van morgen.
Tot op de dag van vandaag is graan één van de zes gewassen die de wereld voedt. Geen land zonder graan, geen voedselcultuur zonder brood. En toch.. belandt het grootste deel van het Nederlandse graan als veevoer in de stal.
In korte tijd hebben we een systeem gebouwd dat draait op schaal, snelheid en volume. Maar wat we wonnen aan voedselzekerheid, verloren we aan biodiversiteit, ambacht, smaak en gezondheid. Het werd tijd om een duik in de Flevolandse graan keten te nemen en de potentie van dit gewas te ontdekken! Bekijk hieronder de terugblik en geniet nog mee van de eerste editie van de Polder Parade : Keten met Eten.
UNIEK GRANEN DINER

Hoe ziet een landschap eruit waarin allerlei verschillende granen groeien? En misschien nog wel interessanter, hoe smaakt zo’n landschap?
Voor een uniek diner nodigen Robin & Eva van de Polder Polder chef en kunstenaarsduo Suzanne Bernhardt en Philipp Kolmann uit voor een uniek 8-gangen granen diner. Met ‘Ears of Earth’ werden onze gasten meegenomen op een smaakvolle reis door de tijd. Terug naar de oorsprong van ons voedsel, daar waar mens, plant en microbe elkaar voor het eerst vonden. Schuif met een klein en intiem gezelschap aan tafel en verken met ons de potentie van grassen en granen.
Eeuwenoude graansoorten werden gecombineerd met traditionele fermentatietechnieken van over de hele wereld. Denk aan spannende smaken, lokale seizoensgroenten en verrassende combinaties die nog lang bijblijven.










POP-UP BRADERIE

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal met je eten vóórdat het op je bord ligt? Wie maakt het, hoe groeit het en wat komt daar allemaal bij kijken? Op zaterdag 28 juni doken we samen met 500 nieuwsgierige eters, op speelse wijze, in de wondere wereld van graan.
Tijdens de open boerderij dag van biodynamische boerderij De Zonneboog en Zonnespelt kregen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen: van bodem tot bord. Op de pop-up braderie van de Polder Parade kon je lokale lekkernijen proeven, makers ontmoeten en zelf aan de slag gaan in de keuken. Kneden, proeven, denken en doen. Dat het een ontzettende gezellige dag was, is terug te zien op onderstaande video en foto’s.










ZAKELIJKE NETWERKDAG

We begonnen met een simpel idee: wat gebeurt er als je mensen bij elkaar brengt die normaal niet zomaar met elkaar aan tafel zitten? Boeren en bakkers. Beleidsmakers en bodemkenners. Ontwerpers, onderzoekers, verhalenvertellers. ‘Gewoon’ mensen die geven om goed eten van dichtbij. Juist in een tijd waarin de verschillen vaak worden uitvergroot, wilden wij iets anders. Geen debat, maar een gesprek. Geen panel, maar ontmoetingen. Geen theoretische toekomstbeelden, maar praktijk, verbeelding en veldwerk.
We kozen graan als vertrekpunt. Een gewas dat meerdere keren per dag op ons bord ligt, maar waarvan we in Nederland amper nog weten waar het vandaan komt, wat erin zit, of wie eraan werkt. Het is één van de zes gewassen die de wereld voedt en toch wordt Nederlands graan vooral ingezet als veevoer. Dat kan én moet anders. Tijdens vier inhoudelijke sessies en een bijzondere markt werden kennis en ervaringen gedeeld.










SAMEN EEN VOLGENDE EDITIE ORGANISEREN?
Robin en Eva zijn altijd op zoek naar organisaties, bedrijven en boeren die met hen een nieuwe editie willen organiseren. Heb jij een product, sector of productgroep die in een nieuw daglicht mag komen te staan? Dan nodigen we je uit om samen een bijzonder driedaags evenement te organiseren. We trekken door heel de provincie Flevoland en zetten telkens één keten centraal, zoals graan, vis of groente. Drie dagen lang openen we de deuren voor professionals, fijnproevers met een visie en nieuwsgierige eters. Op deze manier vieren we lokale (oogst)momenten, verbinden we netwerken en nemen we Flevolanders mee in het voedselverhaal van hun eigen provincie.